info@ijsseldeltamarina.nl038-4581925
logo_ijsseldeltamarina

Kunstmarkt – Een wereld van kunst – 26 mei

Kunstmarkt Hattem

Kunstmarkt – Een wereld van kunst
Zaterdag 26 mei van 11.00 tot 17.00 uur

Tijdens Kunstmarkt Hattem op zaterdag 26 mei voorziet Rond Uit Hattem de fraaie historische binnenstad van Hattem wederom van allerlei vormen van kunst.

Dit buitenevenement trekt al vele jaren kunstenaars uit het hele land. En ook dit jaar zullen ruim 50 kunstenaars hun werk demonstreren, presenteren en te koop aanbieden op het prachtige plein rondom de Grote Kerk. Vele kunstdisciplines zijn dan ook vertegenwoordigd, van schilderkunst tot glaskunst en van unieke sieraden tot kunstzinnige houten meubels.

In de aangrenzende straten zijn er tal van creatieve activiteiten voor jong en oud. Sfeervolle muziek en verhalenvertellers maken dit jaarlijkse evenement compleet. Kom en geniet, want de Kunstmarkt Hattem is voor iedereen!

Creatieve activiteiten
In de aangrenzende straten zijn er veel creatieve activiteiten voor jong en oud, zoals leuke korte workshops, illustraties ontwerpen en pottenbakken. Bezoekers kunnen lekker schilderen op een echte auto, model zitten voor een portrettekenaar en de kunst afkijken bij bijvoorbeeld een demonstratie mozaïeken. Er zijn kramen met wereldproducten zoals handgemaakte kleinschalige kunst uit diverse verre landen.

Nunspeetse school
Dit jaar presenteren zich meer dan 20 leerlingen van de Nunspeetse School hun werk in de Achterstraat. Ook zijn hier diverse demonstraties en ook kinderen kunnen zich hier uitleven op de schilderbak en met een heuse verftrommel.

Schilderwedstrijd
Wie doet er mee met het leukste kleine schilderij van Hattem? Duinkerken organiseert traditiegetrouw een creatieve wedstrijd op bordjes van het formaat van 10x10cm. Deze bordjes zijn gratis af te halen in de winkel (Achterstraat 6-8) en deze dienen uiterlijk 24 mei weer ingeleverd te worden. Tijdens de Kunstmarkt bepaalt de publieksjury wie naar huis gaat met een schitterende prijs en de eeuwige roem. Schilderen, tekenen, beplakken, boetseren, mixed media … alles is mogelijk bij deze wedstrijd. Dus kom naar de winkel, haal een bordje op en leef je uit!

Twee leden van Kunstgilde Hattem exposeren in het Molenhuis; Janine Agteres met sieraden en Marianne Voeten met aquarellen.

Bij verschillende Kleinkunstpodia kunt u genieten van intieme muziekoptredens en mooie verhalen.

Kortom, een zeer gevarieerd programma. Reden genoeg om de kunstmarkt te bezoeken!

 Wilt u deelnemen aan de Kunstmarkt, neem dan contact op met info@ronduithattem.nl. We zijn ook nog op zoek naar leuke muzikale optredens.

Foto’s

 

Related Posts

No posts were found for display

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.