info@ijsseldeltamarina.nl038-4581925
logo_ijsseldeltamarina

Kunstmarkt – Een wereld van kunst – 20 mei 2017

Kunstmarkt Hattem

Kunstmarkt HattemRond Uit Hattem heet u van harte welkom op de 11e editie van de Kunstmarkt Hattem– een wereld van kunst..

Dit buitenevenement trekt al vele jaren kunstenaars uit het hele land. En ook dit jaar zullen ruim 50 kunstenaars hun werk demonstreren, presenteren en te koop aanbieden op het prachtige plein rondom de Grote Kerk. Vele kunstdisciplines zijn dan ook vertegenwoordigd, van schilderkunst tot glaskunst en van unieke sieraden tot kunstzinnige houten meubels.

In de aangrenzende straten zorgt Rond Uit Hattem voor veel creatieve activiteiten voor jong en oud. Sfeervolle muziek en verhalenvertellers maken dit jaarlijkse evenement compleet.

Creatieve activiteiten

Er zijn tal van creatieve activiteiten zoals leuke korte workshops, illustraties ontwerpen, beeldhouwen, en pottenbakken. Bezoekers kunnen hun talent tonen op de 10 meter lange schilderwand, model zitten voor een portrettekenaar en de kunst afkijken bij bijvoorbeeld een demonstratie mozaïeken, sieraden maken of PolyGlassArt. Ook zijn er ambachten te zien zoals kaarsen maken, houtdraaien, boekbinden en glas in lood. Kinderen kunnen ook cupcakes versieren, er is een leuke kleurplatenwedstrijd en de mogelijkheid om zelf een verhaal te schrijven. En er zijn kramen met wereldproducten zoals handgemaakte kleinschalige kunst uit diverse verre landen.

Kleinkunstpodia

Bij maar liefst 9 verschillende Kleinkunstpodia kunt u genieten van intieme muziekoptredens en mooie verhalen. Verschillende kleine muziekgroepen zoals o.a. Bites of Music, duo Linearlive, Cinnanmon, Stop Talking, Stretto Duo, en Men in Music zorgen voor gezelligheid in de straten en op het terras op de Markt. Het Songwritersgilde uit Zwolle verzorgt de optredens op het kleinkunstpodium in de Achterstraat en jong talent van de Fakkelteit heeft dit jaar ook een eigen podium. Dit jaar hebben we ook nog een nieuw podium in de Ridderstraat waar oude LP’s worden gedraaid. U mag een plaatje aanvragen, maar u mag zelf ook een uit uw eigen collectie meenemen, en daar aan de LP-DJ geven.

Schilderwedstrijd

Wie doet er mee met het leukste kleine schilderij van Hattem? Duinkerken organiseert traditiegetrouw een creatieve wedstrijd op bordjes van het formaat van 10x10cm. Deze bordjes zijn gratis af te halen in de winkel (Achterstraat 6-8) vanaf maandag 3 april, en deze dienen uiterlijk 18 mei weer ingeleverd te worden. Tijdens de Kunstmarkt bepaalt de publieksjury wie naar huis gaat met een schitterende prijs en de eeuwige roem. Schilderen, tekenen, beplakken, boetseren, mixed media … alles is mogelijk bij deze wedstrijd. Dus kom naar de winkel, haal een bordje op en leef je uit!

Voor kinderen is er een aparte wedstrijd. Zij beschilderen tijdens de Kunstmarkt de bordjes en ook zij maken kans op mooie prijzen!

Kortom, een zeer gevarieerd programma. Reden genoeg om ook dit jaar de kunstmarkt te bezoeken!

Wilt u deelnemen aan de Kunstmarkt, neem dan contact op met info@ronduithattem.nl. We zijn ook nog op zoek naar leuke muzikale optredens.

Kom en geniet, want de Kunstmarkt Hattem is voor iedereen!

 

Related Posts

No posts were found for display

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.