info@ijsseldeltamarina.nl038-4581925
logo_ijsseldeltamarina

De Stad Verteld met o.a. World Press tentoonstelling 2018

De Stad Vertelt met o.a. World Press photo tentoonstelling 2018

Van 31 augustus tot 24 september wordt in de Grote kerk in Zwolle een grootschalig foto- en film project georganiseerd. Hier worden de genomineerde foto’s van de World Press 2018 wedstrijd tentoongesteld en verhalen verteld over 2 wijken in Zwolle. Lees verder voor meer informatie.

Foto van Vrouwen en kinderen die leren zwemmen

Zanzibar, Panje Project voor lokale vrouwen en kinderen die leren zwemmen, foto gemaakt door Anna Boyiazis

World Press Photo tentoonstelling

Sinds 1955 vormt de jaarlijkse World Press Photo wedstrijd de standaard in de internationale fotojournalistiek. De World Press Photo tentoonstelling 2018 presenteert de winnaars, de meest opvallende fotobeelden en meest boeiende verhalen. Indrukwekkende fotobeelden, die soms een iconische waarde hebben gekregen zijn te zien. De fotobeelden hebben impact op mensen wereldwijd en zijn vastgelegd door internationale journalisten. Dit jaar zijn er 73.000 foto’s ingestuurd en heeft een zeventien leden tellende internationale jury in twintig dagen de foto’s gejureerd.

De Stad Vertelt

Zwolle is van oudsher een Hanzestad en een onderwijsstad. Dat betekent ondernemersgeest, ambachtelijke kennis en educatie. Met de uitgebreide historie die Zwolle heeft, zijn er veel verhalen te vertellen en tentoon te stellen. Zwolle wil jonge talenten binden aan de stad. Daarom zijn studenten van het mbo en hbo het afgelopen jaar opzoek geweest naar zoveel mogelijk interessante verhalen in 2 wijken in Zwolle (Holtenbroek en Zwolle Zuid). Veel verhalen worden tentoongesteld in de Grote Kerk in Zwolle. De verhalen zullen aan de hand van foto’s en films getoond worden.

 

Lijkt het u wat? Neem vooral een kijkje! Ze zijn elke dag geopend, behalve maandag, van 10:00 tot 18:00. Op donderdag is het koopavond in Zwolle, dus zijn ze geopend tot 21:00. Tickets zijn € 6,- en een rondleiding is € 2,50.

 

Wilt u meer informatie hierover? Klik hier.

Related Posts

No posts were found for display